Міськрада "дала добро" на кредит від ЄБРР

Середа, 21 червня 2017, 15:51
На 10 млн євро плануюють закупити 50 нових тролейбусів
Міськрада "дала добро" на кредит від ЄБРР

Таке рішення прийняли депутати Харківської міськради на сесії 21 червня, - повідомляє «Справжня Варта»

Сума кредиту становитиме 10 млн євро, з яких ЄБРР надасть 8 млн євро, ще 2 млн євро - Фонд чистих технологій.

Як раніше писала «Справжня Варта», Харків і Європейський банк реконструкції та розвитку попередньо домовилися про виділення кредиту на придбання 50 нових тролейбусів. Відповідну угоду за проектом оновлення тролейбусного парку 13 червня підписали Харківський міський голова Геннадій Кернес і перший віце-президент ЄБРР Філіп Беннетт. Остаточне рішення про виділення кредитних коштів має бути прийняте на засіданні ради директорів банку в листопаді, після чого до кінця року очікується підписання відповідного договору з Харковом.

Також делегація Європейського банку ознайомилися з проектом розвитку третьої лінії метрополітену в бік Міжнародного аеропорту «Харків».

«Підготовка цього проекту зайняла багато часу, тому зараз для нас дуже важливо, щоб з боку міста і держави було зроблене все необхідне, щоб цей проект був підписаний до кінця року. Були певні питання з боку України, які начебто вже закриті. Завтра я очікую підтвердження цього на зустрічі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Наш план - представити проект на раді директорів у вересні і підписати договір у четвертому кварталі. Але, знову-таки, політичні перипетії іноді можуть бути не зовсім передбачувані», - зазначив Перший віце-президент ЄБРР Філіп Беннетт.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments