Села переводять з центрального опалення на альтернативне паливо

Четвер, 22 червня 2017, 13:03
Це робиться для зменшення витрат за рахунок невикористання старих котелень
Села переводять з центрального опалення на альтернативне паливо

Про це повідомив повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко. На Харківщині розгорнуті роботи по переводу систем опалення 29 об'єктів соцсфери на альтернативне паливо. Крім того, в області ведеться робота по підключенню індивідуального газового опалення населенню в тих населених пунктах, де котельні застаріли і приносять комунальним підприємствам колосальні збитки. Такі заходи заплановані в кількох населених пунктах області, - повідомляє «Справжня Варта».

«Старі котельні ми теж готуємо до опалювального сезону. Якщо раптом станеться аварійна ситуація, ми їх включимо, і люди будуть з теплом, - сказав Євгеній Шахненко. - Є і вимушене переведення на індивідуальне опалення - так, як це сталося в Балаклії. Переводимо 16 будинків на вулиці Арсенальній, де котельня була повністю зруйнована в результаті НП».

Євгеній Шахненко також повідомив, що до нового опалювального сезону активно готують Зміївську ТЕС. Два блоки станції переобладнують для роботи на газовому вугіллі.

«За рахунок коштів державного бюджету реконструюють блоки №2 і №5. Блок №2 працює в пуско-налагоджувальному режимі. Все йде за планом, зараз проходить процес здачі органам державного архітектурно-будівельного контролю. До початку опалювального сезону обидва блоки будуть переведені на неантрацитове вугілля. Це зменшить ризики для опалення 15-тисячного селища «Слобожанський». Також це дасть позитивний ефект для всієї енергосистеми», - розповів Євгеній Шахненко.

Як раніше писала «Справжня Варта», до початку опалювального сезону 2017-2018 років у районі планується зупинити роботу чотирьох котелень у селищах Буди та Покотилівка і перевести мешканців на індивідуальне опалення. З мешканцями селищ проводиться роз’яснювальна робота. Для виготовлення відповідної проектної документації на роботи з будівництва підсилюючих газопроводів низького та середнього тиску та підсилюючого ШРП у цьому році з районного бюджету виділено кошти: Покотилівській селищній раді – 551 тис. грн, Будянській селищній раді - 1 млн 650 тис. грн., - повідомили у ХОДА під час засідання  обласного штабу.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments