Власників авто можуть "екологічно" оподаткувати

Понеділок, 26 червня 2017, 12:01
Про доцільність збільшення ставки цього податку і переносу його на власників транспорту заговорили у Мінприроді
Власників авто можуть "екологічно"  оподаткувати

Варто ще раз розглянути можливість повернення сплати екологічного податку пересувними джерелами забруднення (транспорт). До цієї ідеї прийшов міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, - повідомляє «Справжня Варта»

За його словами, ставку податку для промпідприємств треба підвищити тому, що вона мізерна і не стимулює модернізації технології виробництва. Щодо транспорту, то міністр дойшов до такого "побажання"/наміру: «Так званий «паливний податок» успішно зарекомендував себе у країнах Європейського Союзу. Адже транспорт є одним із найбільших забруднювачів атмосферного повітря» і відповідно запровадження, а точніше, повернення   екологічного податку для цього сегменту є цілком логічним кроком».

Про це він заявив під час «Години запитань до Уряду».

При цьому збори по податку зростають:  у 2016 році  до державного та місцевих бюджетів надійшло понад 4 млрд. 222 млн. грн коштів від сплати екологічного податку.   

Як раніше писала «Справжня Варта», українців таки можуть примусити декларувати свої доходи без усяких винятків.

15 червня голова Кабміну заявив журналістам:  «Ми не підтримуємо. Цієї системи запроваджено не буде». Але в той же час Кабінет міністрів пропонує в 2019-2020 роках ввести загальне декларування фізосіб про доходи та витрати. Також пропонують перейти до податкового контролю з використанням непрямих методів за відповідністю доходів і витрат громадян. Про це свідчить бюджетна резолюція на наступні три роки, яку 16 червня схвалив уряд.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments