Великі пенсії за новою системою "світять" тільки "середньої руки" чиновникам, клеркам, бізнесменам та високооплачуваним фахівцям

Вівторок, 27 червня 2017, 12:03
Якщо офіційна зарплата на рівні мінімальної, навіть за умови 40 років стажу розмір пенсії буде близький до мінімального
Великі пенсії за новою системою "світять" тільки "середньої руки" чиновникам, клеркам, бізнесменам та високооплачуваним фахівцям

Державна пенсія із солідарної системи залежить від рівня зарплати та стажу. Чим більший стаж, тим вище пенсія, - повідомляє «Справжня Варта».

Після пенсійної реформи один рік стажу буде оцінюватися в 1% від умовного заробітку. Наприклад, якщо пропрацювати 40 років, із солідарної системи можна отримувати 40% від свого умовного заробітку щомісячно, - відзначає видання "Сегодня.ua".

У формулі розрахунку пенсії враховується співвідношення власної зарплати до середньої по країні. Ця цифра множиться на середню за три роки зарплату і коефіцієнт стажу. Якщо офіційна зарплата на рівні мінімальної, навіть за умови 40 років стажу розмір пенсії буде близький до мінімального.

Наприклад, щоб на даний момент отримати пенсію в 4000 гривень, потрібно мати зарплату в 2,2 рази вище середньої по країні і пропрацювати 35 років. Нагадаємо, середня зарплата в Україні - більше 6500 гривень. При стажі в 40 років для пенсії в 4000 гривень потрібно мати зарплату в 1,9 рази вище середньої.

Раніше «Справжня Варта» писала, як розрахувати розмір своєї пенсії / формула.

Міністр соціальної політики Андрій Рева ознайомив журналістів з формулою розрахунку пенсії.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments