Громадяни, які заощадили субсидії, можуть отримати гроші назад

Юлія Гуш  |  Четвер, 29 червня 2017, 17:29
Такі особи можуть звернутися до управління соціального захисту та монетизувати заощаджені субсидії
Громадяни, які заощадили субсидії, можуть отримати гроші назад

Про це розповів Юрій Шпарага, директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА. Він зазначив, що списки громадян, які заощадили надані їм субсидії, були передані до управлінь соціального захисту. Щоб повернути гроші, вони можуть звернутися до відповідної установи. Там громадяни мають написати заяву, вказавши банківський рахунок чи поштиву адресу, на яку будуть повернені гроші.

«Таких громадян у на 72 тисячі, – розповів Юрій Шпарага, –основна частина – це ті громадяни, які при опалюванні своїх приміщень використовували газ. І приблизно 500 таких домоволодінь використовували електроенергію. Якщо економія відбувається в межах соціальної норми – то це економія. Все інше нею не вважається».

Проте він зазначив, що економія наданих субсидій може відбуватися виключно за наявності приладу обліку в квартирі. Тобто, якщо немає лічильника – то зекономити кошти не вдасться. Також Шпарага зазначив, що, згідно новому порядку, тим громадянам, які мають заборгованості більш ніж за 2 місяці опалювального сезону, субсидії перестають виплачуватися автоматично. Щоб поновити виплати, вони можуть реструктуризувати борг або сплатити його одночасно.

«Станом на сьогодні субсидії отримали майже 513 тисяч домоволодінь, – зазначив Юрій Шпарага, – для порівняння: у нас близько мільйона домоволодінь в Харківській області. Відсоток отримувачів субсидій дуже виріс. З 1 травня триває автоматичне призначення субсидій. Ви знаєте, що в Україні вона призначається безконтактно. Достатньо тільки раз написати заяву і подати до управління соціального захисту населення заповнену декларацію. Можна відправити поштою, можна відправити на електронну адресу. Відповідно до безконтактного призначення, станом на сьогодні субсидія начислена 60 тисячам домоволодінь».

comments powered by HyperComments