У фермера намагаються відібрати 71 га землі

Понеділок, 3 липня 2017, 14:32
Він орендовав цю землю на 5- років з порушенням законодавства
У фермера намагаються відібрати 71 га землі

Так вважає прокуратура, представники якої звернулися до Дергачівського районного суду області з вимогою розірвати договір оренди, - повідомляє «Справжня Варта»

Як поінформував керівник місцевої прокуратури Володимир Пісоцький, у 2015 році  Головне управління Держземагенства в області, оминувши процедуру торгів, надало підприємцю в довгострокову оренду землю вартістю понад 2,4 млн. грн.

«Під час вивчення правомірності передачі землі прокуратура встановила, що чоловік, який  є засновником двох фермерських господарств, уже  отримував безплатно ділянки за рахунок земель державної форми власності. Фактично, сільгоспвиробник, як фізична особа, уже використав своє право на землю і повинен був розширяти свої господарства через аукціони – викупити право оренди на відкритих торгах», - розповів В. Пісоцький.

Більш того, договір оренди був укладений без  проведення нормативно-грошової оцінки землі, що також є порушенням законодавства. У результаті фермер не лише не заплатив за право користуватися ділянкою, а й платив щорічно за оренду ріллі за заниженою ставкою.

Як раніше писала «Справжня Варта», три фермера підвищили собі орендну плату.

Не чекаючи на рішення суду, вони замовили нормативно грошову оцінку землі і уклали додаткові угоди до договорів оренди.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments