Почали відбирати квартири за борги по комунальці

Четвер, 6 липня 2017, 18:05
Відбиратимуть, коли борг досягне 10 тисяч гривень
Почали відбирати квартири за борги по комунальці

Якщо у боржника немає грошей, квартири та інше майно виставлятимуть на аукціони через судові рішення, - повідомляє «Справжня Варта»

Крім основного боргу, відповідно до нової редакції закону України "Про житлово-комунальні послуги" до боргу доначислюється пеня за дні просрочки сплати.

Про таке роз'яснення Міністерства юстиції повідомляють ЗМІ, цитуючи УНІАН.

Наводиться такий приклад - 27-річний житель Луцька Олександр Швейгер в минулому році залишився без житла через борг в 50 тисяч гривень. Його двокімнатну квартиру продали за 446 тис гривень, а решту після продажу гроші не повертали кілька місяців.

Як раніше писала «Справжня Варта», на думку адвоката, за комунальні борги у 3-10 тисяч квартиру не відберуть, відбирати будуть після боргу порядку 60-ти тисяч.

"Відповідно до закону про виконавчі провадження, якщо навіть відкривається провадження – це не означає, що заберуть нерухоме майно. Продаж нерухомого майна – це крайня міра. Передбачено, що за борг у 3-10 тисяч не можливо поставити на продаж нерухоме майно. Порядку 60-ти тисяч, відповідно до прив’язки до мінімальної заробітної плати, встановлюється мінімальна сума. Відповідно до неї починається можливість включення системи продажу нерухомого майна".

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments