Фермер втратив право на оренду 44 га сільгоспугідь

П'ятниця, 7 липня 2017, 12:33
Він своєчасно не пролонгував оренду
Фермер втратив право на оренду 44 га сільгоспугідь

Тому рішенням Харківського апеляційного господарського суду його зобовязано звільнити цю землю на території однієї з сільрад Богодухівського району, - повідомляє «Справжня Варта».

Як розповів керівник місцевої прокуратури Володимир Пісоцький, у 2006 році голова райдержадміністрації підписав розпорядження про передачу одному з сільгосппідприємств в оренду на 10 років сільгоспугіддя.

«Однак після закінчення терміну дії договору оренди, голова господарства не звернувся до ГУ Держгеокадастру в області з пропозицією пролонгувати його. Не маючи необхідних документів, які надають право на користування сільгоспугіддями, фермер продовжував обробляти поля», - розповів Володимир Пісоцький

У зв'язку з цим наприкінці минулого року до суду було направлено позов щодо повернення самозахопленої ділянки державі. Однак суд не підтримав  вимоги прокуратури

«Не погоджуючись з таким рішенням, заступник прокурора Харківської області оскаржив його в Харківському апеляційному господарському суді, який підтримав позицію прокуратури і скасував рішення суду першої інстанції, зобов’язавши сільськогосподарське підприємство повернути землю державі», - поінформувала в. о. начальника відділу прокуратури області Тетяна Здор. 

Як раніше писала «Справжня Варта», фермерша самовільно захопила 60 га.

"Встановлено, що земля на території однієї з сільрад не надавалася жінці-фермеру ні у приватну власність, ні в оренду. У цей час інший підприємець оформляв документи на право користування вказаним полем. Скориставшись моментом, підозрювана без будь-яких дозволів засіяла ділянку, а восени 2016 року - зібрала врожай соняшнику»,- розповів керівник Лозівської місцевої прокуратури Олексій Медяник.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments