Українські ковбаси знижують якість

Вівторок, 11 липня 2017, 09:04
Менше м'яса - більше жирів
Українські ковбаси знижують якість

Причини - подорожчання м'яса та відміна держрегулювання цін, - повідомляє «Справжня Варта»

Перш за все, це стосується малих виробників, які вимушені шукати шляхи здешевлення виробництва на тлі зниження попиту.

"Наші м'ясокомбінати та інші підприємства переробки сировини стали в масовому порядку порушувати технології. «Особливо це стосується невеликих регіональних виробництв. З метою здешевлення ковбас і сосисок, частина м'ясного фаршу замінюється добавками жиру субпродуктів. Це часто роблять ті виробники, які в боязні втратити своїх покупців, не хочуть підвищувати ціни на кінцеву продукцію. А тому і кульгає технологія. Вироби, звичайно ж, стають більш низької якості і це помічають всі - і ми, і покупці в супермаркетах, - передає видання "Економічні вісті" думку президента Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенко.

Як раніше писала «Справжня Варта», експерти прогнозують різке зростання цін восени.

"Це не говорить про те, що одразу ціни почнуть зростати. Це говорить про те, що в нас не має запобіжників при цінових коливаннях, які в нашій країні можуть вимірюватись десятками відсотків. До речі, на ті ж самі продукти в розвинутих країнах таких стрибків вверх-вниз не має. А в нас міністерство аграрної політики та продовольства постійно вказує на те, що ринкам притаманні «сезонні коливання цін», навіть коли вони спостерігаються поза сезоном", - пише голова Асоціації торгових мереж Олексій Дорошенко у своєму фейсбуці.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments