Прокуратура спіймала фермерів, які два роки поїли своїх корів, свиней і гусей "лівою водою"

Понеділок, 24 липня 2017, 17:42
Сільські підприємці без дозволу качали підземні води
Прокуратура спіймала фермерів, які два роки поїли своїх корів, свиней і гусей "лівою водою"

Збиток, який їм було завдано природі, оцінено в понад 4 млн. грн. , - повідомляє «Справжня Варта»

Всього за 2 роки тварини випили 82 тис. куб. м води "на шару".

Справа розглядалася судами неодноразово. Так, у червні 2016 року Господарський суд області підтримав позицію прокуратури і залишив у силі постанову Харківського апеляційного господарського суду області. Однак відповідач оскаржив рішення суду в касаційному порядку і Вищий господарський суд України направив справу на повторний розгляд до суду першої інстанції, який  знову задовольнив позов прокурора, - повідомили у пркоуратурі.

Як раніше писала «Справжня Варта», фермер втратив право на оренду 44 га сільгоспугідь, тому що не пролонгував оренду.

У 2006 році голова райдержадміністрації підписав розпорядження про передачу одному з сільгосппідприємств в оренду на 10 років сільгоспугіддя.

Однак після закінчення терміну дії договору оренди, голова господарства не звернувся до ГУ Держгеокадастру в області з пропозицією пролонгувати його. Не маючи необхідних документів, які надають право на користування сільгоспугіддями, фермер продовжував обробляти поля.

Також фермерша самовільно захопила 60 га.

"Встановлено, що земля на території однієї з сільрад не надавалася жінці-фермеру ні у приватну власність, ні в оренду. У цей час інший підприємець оформляв документи на право користування вказаним полем. Скориставшись моментом, підозрювана без будь-яких дозволів засіяла ділянку, а восени 2016 року - зібрала врожай соняшнику»,- розповів керівник Лозівської місцевої прокуратури Олексій Медяник.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments