Після випадку ботулізму поліція посилила перевірки торговців рибою

Середа, 26 липня 2017, 13:34
Рейди проводяться в супермаркетах, на ринках. Також перевіряють кіоски і лотки біля метрополітену
Після випадку ботулізму поліція посилила перевірки торговців рибою

Тобто, під рейди потрапили, перш за все, ті підприємці чи приватні особи, які потенційно можуть продавати споживачу не зовсім яксіну продукцію. А це, беручи до уваги спеку, може поставити під загрозу здоров'я харків'ян, - повідомляє «Справжня Варта»

Правоохоронців цікавить, чи є у продавців повний пакет дозвільних документів на товар.

В ході заходів поліцією перевірені магазини, кіоски, супермаркети та ринки, які розташовані біля станцій метро «23 Серпня» та «Перемога». Усього 30 об’єктів.

На одного власника торгівельного місця було складено адміністративний протокол за ст. 164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Продавець здійснював торгівлю рибою без будь-яких дозвільних документів. Поліцейськими вилучено 5,8 кг сумнівного товару. Чоловіку загрожує накладення штрафу від тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Також, одна жінка здійснювала торгівлю в'яленою рибою у невстановленому місці. На неї було складено адмінпротокол за ст.160 (торгівля з рук у невстановлених місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Продавчині загрожує накладення штрафу від 1 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої.

Матеріали будуть направлені до суду для прийняття рішення, - повідомили у ГУНП. 

Як раніше писала «Справжня Варта», хвора на ботулізм харків’янка знаходиться в стабільному стані. Увечері 21 липня 22-річна дівчина була госпіталізована до міської інфекційної лікарні з попереднім діагнозом «ботулізм».

Як повідомляла «Справжня варта», на Харківщині пройшла перевірка риби. Під час даної процедури було виявлено 530 кілограмів неякісної рибної продукції та продукції невідомого походження. Перевірка пройшла з метою профілактики ботулізму.

Також з початку року жертвами "ботулістичної" риби в Україні стало 8 людей.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments