Податківці провели обшуки на складах великого інтернет-підприємця

Четвер, 27 липня 2017, 18:32
Його звинувачують в ухиленні від сплати податків від продажу комп'ютерної техніки
Податківці провели обшуки на складах великого інтернет-підприємця

Розмір збитків бюджету за 2 роки від його діяльності оцінено у майже 4,6 млн. грн. податків, у тому числі єдиного податку на суму майже 1,6 млн. грн. та, податку на додану вартість на суму 3 млн. грн, - повідомляє «Справжня Варта»

Сама схема, за якою він працював у 2015-2016 роках, не така вже і складна.

Бізнесмен, який не є суб’єктом зовнішньоекономічної діяльності, замовляв товар в країнах Азії, організував його доставку в Україну поза митним контролем та реалізовував через мережу Інтернет – магазинів.

«Працівники податкової міліції провели обшуки в офісних, торгових приміщеннях, які використовувалися для протиправної підприємницької діяльності, - зазначає заступник начальника ГУ ДФС у Харківській області Андрій Бєжанов, - в ході слідчо-оперативних заходів було вилучено комп’ютерну техніку, чорнову документацію та банківські картки. Крім цього, було виявлено та вилучено побутову та комп'ютерну техніку, походження якої не встановлено, на загальну суму 950 тис. грн».

Як раніше писала «Справжня Варта», харківські силовики перекрили канал доставки засобу для схуднення з Росії.

Організатором схеми виявилася мешканка Кривого Рогу, яка залучала харків'ян. Жінка замовляла препарати, в тому числі «Редуксин », через інтернет в Росії. «Редуксин» містить психотропну речовину «Сибутрамін» і заборонений до ввезення в Україну.

Один з помічників переміщував замовлення через кордон і передавав іншим членам угруповання. У свою чергу вони поширювали препарати в Україні, розміщуючи оголошення в інтернет-магазині, яким керувала організатор схеми. Замовлення доставляли поштою.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments