У Харкові обговорили проблему блокування податкових накладних

Сергій Марков  |  П'ятниця, 28 липня 2017, 10:29
27 липня відбулася зустріч бізнесу, експертів та податківців, метою якої було знайти рішення проблем, пов'язаних з блокуванням податкових накладних
У Харкові обговорили проблему блокування податкових накладних

З 1 липня вступила в силу норма блокування податкових накладних при електронній реєстрації. І як завжди, це нововведення викликало проблеми у реального сектора економіки. В першу чергу від недосконалості системи постраждали виробники. Податківці пішли на зустріч і в співпраці з бізнес асоціаціями та практикуючими юристами провели круглий стіл, який сприяв обговоренню проблеми і допомогти платнику податків в ситуації, що склалася, - повідомляє «Справжня Варта»

Зайцев Юрій Олександрович, начальник Центральної ОДПІ: "Завдання податкової служби полягає не в залякуванні, а в знаходженні підходу до платників податків. Будемо зустрічатися стільки, скільки потрібно для роз'яснень. Тільки в такому симбіозі можливо і своєчасне наповнення бюджету і комфорт тих, хто працює і платить податки. У нас є чітке бачення того, як все повинно працювати. Сьогодні дуже конструктивно поспілкувалися, багато почули нового і для себе з нагальних проблем підприємств-спасибі Олександру Чумаку і Асоціації приватних роботодавців, що налаштовані не на конфронтацію, а на конструктивний діалог. Будемо працювати далі".

"Діалог був досить відвертим і місцями дуже жарким. Підприємці втомилися від постійних нововведень, які тільки ускладнюють їм життя. Ми оперативно реагуємо на цю проблему практично з першого дня її появи. І багато наших члени вже отримали практичну допомогу. Це завдяки тому, що у нас є відмінний діалог з районними податковими. Ось і сьогодні на зустрічі в Центральній податкової ми домовилися про спільне взаємодії з податківцями. Юрій Зайцев завжди реагує на проблеми, які виникають у платників податків. Наша організація прийняла рішення виділити одну телефонну лінію для швидкого реагування на проблеми платників податків. А сьогоднішній діалог ще раз показав, що без взаємодії бізнесу і податкової сьогодні створити комфортне середовище для економічного зростання неможливо "- прокоментував Олександр Чумак, президент" Асоціації приватних роботодавців ".

Як раніше писала «Справжня Варта», Олександра Чумака визнано найкращим експертом року і лідером серед керівників ГО за версією Національної платформи МСБ. Асоціацію приватних роботодавців, яку він очолює - найактивнішим громадським об'єднанням 2016 року.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments