Буде збільшено грошове утримання військовослужбовців певних спеціальностей - Порошенко

Понеділок, 7 серпня 2017, 10:51
Президент України підписав зміни до державного бюджету 2017 року, якими значно підвищено фінансування ЗСУ.
Буде збільшено грошове утримання військовослужбовців певних спеціальностей - Порошенко

Про це повідомляє прес-служба ХОДА, передає "Справжня Варта". 

«Це дає можливість нам сконцентрувати на ключових напрямках наші зусилля, спрямувати ресурси та резерви. Я доручив, і Міністр оборони мене щойно проінформував, що підписаний наказ, відповідно до якого буде збільшено грошове утримання військовослужбовців певних спеціальностей, які конче потребує сьогодні українська армія», - повідомив Петро Порошенко під час урочистостей після прибуття літаком МіГ-29 до військового аеродрому в селі Гавришівка Вінницької області.

За інформацією Президента, грошове утримання буде підвищено льотчикам, десантникам, спецназівцям, танкістам (у першу чергу - механікам-водіям) та деяким іншим військовим спеціалістам тих напрямків, де потрібна не лише чисельність, а й фахова підготовка.

«Крім того, прийнято рішення ще збільшити рівень грошового утримання, доплати військовослужбовцям, які виконують військові обов'язки в зоні АТО. Я доручив підняти утримання на першій лінії до 10 тис. гривень на місяць і підвищити утримання на другій лінії до 4,5 тис. гривень», - розповів Глава держави.

Він наголосив, що це є виконанням зобов'язань щодо пріоритетності фінансування ЗСУ та забезпечення захисту суверенітету, територіальної цілісності й незалежності України, звільнення кожного клаптика нашої землі від російської агресії.

Нагадаємо, зміни до держбюджету, які підписав Петро Порошенко, стосуються, у тому числі, соціальної сфери. 

comments powered by HyperComments