Харків приєднався до «ProZorro.Продажі»

Четвер, 10 серпня 2017, 20:22
Декларацію про приєднання Харкова до системи онлайн-аукціонів «ProZorro. Продажі» 10 серпня підписав заступник Харківського міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв.
Харків приєднався до «ProZorro.Продажі»

Відтак Харківська міськрада приєдналася до Меморандуму про співпрацю в сфері створення в Україні прозорої та ефективної системи реалізації об'єктів державної власності, а також майна державних і комунальних підприємств. Меморандум було підписано 3 березня 2017 року між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Громадською організацією Transparency International Ukraine, передає «Справжня Варта».

За перше півріччя 2017 року розпорядниками коштів бюджету міста всіх рівнів в електронній системі ProZorro було проведено 1481 тендер. За підпороговими закупівлями за цей час місто заощадило 3,9 млн грн. На думку Михайла Фатєєва, участь у пілотному проекті – ще один крок до того, аби збільшити надходження до міського бюджету.

«Харків – один з лідерів в реалізації соціально-економічних реформ. Безумовно, ми розраховуємо на те, що реалізація цього проекту підвищить ефективність продажів, збільшить надходження до міського бюджету і комунальних підприємств. Сподіваємося на плідну співпрацю», – зазначив Михайло Фатєєв.

Як повідомив радник міністра інфраструктури, керівник пілотного проекту «ProZorro.Продажі» Олексій Соболєв, через систему можна здавати майно в оренду, продавати його, а також реалізовувати різні послуги, наприклад, право на проведення ярмарків, розміщення реклами, атракціонів, точок харчування.

«Шукаємо ті варіанти, в яких місту буде зручно використовувати електронні аукціони. В системі є центральна база, де розміщують лоти і інформацію про них, і комерційні майданчики, які ці дані забирають і показують своїм клієнтам. Якщо комунальне підприємство хоче щось продати, то в 60% випадків, за статистикою, через два тижні знаходить покупців», – розповів Олексій Соболєв.

За аналогією системи закупівель через «ProZorro» готується відповідна нормативна база для системи продажів. Тому, поки електронна система продажів не стала обов'язковою за законом, підприємства можуть навчитися з нею працювати.

Довідка. «ProZorro.Продажі» – електронна торгова система, яка створена з ініціативи Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, ГО Transparency International Україна, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національного Банку України і українських електронних майданчиків за принципами електронної торговельної системи ProZorro. Реалізується за підтримки урядів Німеччини, Великобританії та ГО Transparency International Ukraine. Знаходиться в стадії пілота.

До проекту приєдналися найбільші українські компанії і банки, а також міські ради Вінниці, Краматорська, Маріуполя, Тернополя та Львова.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments