Свинина з африканською чумою може надходити на стіл українцям - експерт

П'ятниця, 25 серпня 2017, 16:51
Причина - виробникам свинини невигідно афішувати ознаки хвороби через недостатню компенсацію державою їх втрат від африканської чуми
Свинина з африканською чумою може надходити на стіл українцям - експерт

Таку думку висловив Олексій Дорошенко, генеральний директор української асоціації постачальників торговельних мереж, - повідомляє «Справжня Варта»

"Протягом декількох років всім виробникам, що знищує свиней, які захворіли, не виплачуються компенсації. Це вже призвело до того, що деякі підприємці втратили все, що будували і розвивали багато років.

Так агрокомбінат "Каліта" Броварського району був змушений забити стадо в 60 тис. Голів, що закінчилося його банкрутством. Розмір збитку компанії склав понад чверть мільярда гривень в сьогоднішніх цінах. Чи багато хто після цього захочуть визнавати, що в їхньому господарстві зафіксована чума свиней?", - пише Дорошенко у статті для видання "Київ Влада".

Як раніше писала «Справжня Варта», українські ковбаси знижують якість.

Перш за все, це стосується малих виробників, які вимушені шукати шляхи здешевлення виробництва на тлі зниження попиту.

"Наші м'ясокомбінати та інші підприємства переробки сировини стали в масовому порядку порушувати технології. Особливо це стосується невеликих регіональних виробництв. З метою здешевлення ковбас і сосисок, частина м'ясного фаршу замінюється добавками жиру субпродуктів. Це часто роблять ті виробники, які в боязні втратити своїх покупців, не хочуть підвищувати ціни на кінцеву продукцію. А тому і кульгає технологія. Вироби, звичайно ж, стають більш низької якості і це помічають всі - і ми, і покупці в супермаркетах", - передає видання "Економічні вісті" думку президента Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенко.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments