Уряд починає моніторити безоплатну передачу землі громадянам

Понеділок, 28 серпня 2017, 15:05
Разом з розмірами і сплатою оренди безоплатна передача зімельних ділянок ставиться під контроль урядовців
Уряд починає моніторити безоплатну передачу землі громадянам

Це передбачено постановою Кабміна від 23 серпня цього року “Про реалізацію пілотного проекту щодо проведення моніторингу земельних відносин та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”, - повідомляє «Справжня Варта»

Серед 140 показників  - склад земель,  кількість землевласників та землекористувачів, середній розмір земельних ділянок, реєстрація земельних ділянок у Державному земельному кадастрі, кількість та площа ділянок, переданих в оренду, наданих у користування та переданих у власність громадянам безоплатно, суми нарахованих та сплачених платежів за користування земельними ділянками.

Мотивація рішення - відображення стану та тенденцій розвитку земельних відносин дасть можливість оперативного реагування на ризики та виведе земельні відносини на принципово новий рівень відкритості, оскільки вся інформація буде акумульована та доступна громадськості та міжнародним організаціям.

Як раніше писала «Справжня Варта», Генеральна прокуратура розслідує "справу архітекторів".

Шахрайство, зловживання службовим становищем, створення злочинної організації - статті, за якими проводиться досудове розслідування.

За повідомленням прокурорів, встановлено, що службові особи Харківської міської ради всупереч вимогам чинного законодавства, шляхом створення впродовж 2008-2014 років понад 90 обслуговуючих кооперативів, засновниками та учасниками яких були особи з їх близького оточення, сприяли їм у виготовленні відповідних правовстановлюючих документів та незаконно привласнили належні територіальній громаді м. Харкова земельні ділянки загальною площею понад 650 га вартістю більше 4,05 млрд грн, які обернули на свою та інших осіб користь.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments