Керівника юрвідділу міськради підозрюють у махінаціях з нерухомістю

Середа, 6 вересня 2017, 06:01
Він на районі переписував спадщину померлих громадян на інших людей
Керівника юрвідділу міськради підозрюють у махінаціях з нерухомістю

Схема, за якою працював чиновник однієї з міськрад в області, була такою, - повідомляє «Справжня Варта»

Підлеглий виявляв у місті нібито покинуті домогосподарства. Серед них були і такі, де спадкоємці ще не встигли юридично оформити документи, і такі, у  яких є господарі, однак з різних причин вони не користувалися нерухомістю. Наприклад,  перебували на тривалому лікуванні у медзакладах або пансіонатах для людей похилого віку. Не виїжджаючи на місце "покинутих" садиб, не перевіряючи інформацію про їх власників та технічний стан в БТІ, РАГСі та у нотаріуса, секретар вносив завідомо неправдиві відомості до актів обстеження будинків тощо. Керівник юрвідділу погоджував ці документи. Далі неперевірена інформація про безхазяйні оселі направлялася на розгляд виконкому міськради для надання дозволу іншим громадянам користуватися  цими будинками.

Таким чином законні власники нерухомості були позбавлені права користуватися своїм житлом. Зараз вони через суд повертають своє майно, оскаржуючи рішення міськвиконкому.

Як повідомили в обласній прокуратурі, Харківська місцева прокуратура №6 направила до Харківського районного суду області обвинувальний акт щодо 59-річного керівника юридичного відділу однієї з міських рад області, голови постійно діючої комісії з обліку та використання безхазяйного майна та відумерлої спадщини виконкому міськради.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Андрія Яковлева, чиновнику інкримінується зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Як раніше писала «Справжня Варта», односельці скупили крадене у своєї сусідки.

Сусід обікрав 55-річну сусідку і перепродав крадене іншим сусідам.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments