Боржники можуть домогтися перепризначення субсидії через суд

Четвер, 14 вересня 2017, 18:11
До винесення рішення суду по суті, розмір заборгованості, що оскаржується, не береться до уваги, а субсидія перепризначається на наступний опалювальний період
Боржники можуть домогтися перепризначення субсидії через суд

Таке нововведення до порядку та умов призначення субсидій внесено Урядом, - повідомляє «Справжня Варта»

Як роз'яснив Міністр соціальної політики Андрій Рева,  існують непоодинокі випадки, коли громадяни оскаржують у судовому порядку виставлену надавачем послуги суму заборгованості і тому відмовляються сплачувати відповідні кошти та укладати договір реструктуризації.

Тому “Зазначеною постановою /Уряду - Ред./ встановлюється, що до винесення рішення суду по суті, розмір заборгованості, що оскаржується, не береться до уваги, а субсидія перепризначається на наступний опалювальний період”, - підкреслив Андрій Рева.

Щодо основних обмежень до призначення допомоги, то вони залишилися незмінніми: субсидія не призначається на наступний період за наявності простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг, поки така заборгованість не буде погашена або укладено договір про її реструктуризацію.

Також постановою передбачається подовження терміну подачі заяв до 1 листопада цього року, якщо така заява не була подана до 1 вересня через незалежні від одержувача причини. Це допоможе громадянам реалізувати своє законне право на отримання виплат.

Як раніше писала «Справжня Варта», у Мінсоцполітики детально роз'яснили, хто має право на допомогу і в якому розмірі її можуть надати громадянам. Також кому субсидія не призначається і чому

Зокрема, субсидія призначається одній із зареєстрованих у житловому приміщенні осіб, тобто за місцем реєстрації особи, з урахуванням усіх зареєстрованих осіб.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments