У ДФС запевняють, що бізнес у Харкові задоволений відшкодуванням ПДВ

Четвер, 14 вересня 2017, 18:42
Затримок з відшкодуванням цього податку на Харківщині немає
У ДФС запевняють, що бізнес у Харкові задоволений відшкодуванням ПДВ

Майже 93% заявлених до повернення сум відшкодовувалися протягом місяця за результатами камеральних перевірок, - повідомляє «Справжня Варта»

А загалом протягом січня-серпня 2017 року платникам відшкодовано 718,1 млн. грн. податку на додану вартість, що перевищує відповідний період минулого року на 308,1 млн. грн.

Про це повідомили у Головному управлінні фіскальної служби Харківської області.

З початку впровадження Електронного реєстру заяв про повернення сум бюджетного відшкодування з 1 квітня 2017 року платниками Харківської області задекларовано 632 млн. грн. заявок, з них відшкодовано податку на загальну суму 389,0 млн.грн., зменшено неправомірно заявлені суми на 135 млн.грн., триває відпрацювання сум, по яких термін узгодження не настав (поточні декларації за липень 2017 року) на 108,0 млн.грн.

Крім того, спостерігається зменшення суми заборгованості з ПДВ, що знаходиться на оскарженні в судах, та суми заблоковані у зв’язку застереженнями правоохоронних органів (з початку квітня цього року на 27,8%).

Як раніше писала «Справжня Варта», Мінфін спростить реєстрацію податкових накладних, що дозволить ДФС покращити роботу системи призупинки реєстрації ризикових податкових накладних, аби уникнути призупинки накладних платників реального сектору економіки.

Для спрощення процесу Мінфін розробив такі зміни до критеріїв.

1. Для всіх платників. Платники можуть надати документи (технологічну картку) до здійснення операції, і вона буде розглянута протягом 10 робочих днів. Якщо ця картка за встановленою формоюврахується ДФС, податкові накладні/розрахунки коригування за цією операцією зупинятися не будуть.

2. Для платників сільскогосподарського сектору. Технологічна картка враховуватиметься автоматично системою Моніторингу без розгляду ДФС, якщо:

2.1. платника – товаровиробника сільскогосподарського сектору внесено до Реєстру отримувачів бюджетної дотації відповідно до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України»

2.2. платник на 31 грудня 2016 року застосовував спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 Податкового кодексу України (в редакції, що діяла на 31 грудня 2016 року)

2.3. А також якщо такі платники (пункт 2.1, 2.2) мають загальну площу власної чи орендованої земельної ділянки понад 200 га включно станом на 1 січня 2017 року, що задекларована до 20 лютого 2017 року та за період з 1 січня 2017 року не було одночасної зміни засновника і директора підприємства.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments