Монетизація. Заявити про намір отримати гроші від Уряду можна до 1 листопада

Вівторок, 19 вересня 2017, 11:05
До цього дня продлено строки подання заяв на монетизацію
Монетизація. Заявити про намір отримати гроші від Уряду можна до 1 листопада

"Премією за енергоефективність" називають урядовці  економію газу та електроенергії, які громадяни використовують для опалення будинку, - повідомляє «Справжня Варта»

Монетизації за результатами попереднього опалювального сезону підлягає економія електроенергії в еквіваленті вартості 150 кВт та природного газу -  100 кубометрів за умови що ці ресурси використовуються для опалення.  Максимальна сума коштів, які може отримати громадянин  - 135 гривень  за зекономлену електроенергію та близько 700 гривень - за зекономлений обсяг газу.

Під монетизацію підпадають близько 2 млн домогосподарств. Громадяни, які зекономили ресурси, мають до 1 листопада поточного року звернутися до органів соціального захисту з відповідною заявою та вказати реквізити банківського рахунку або поштового відділення, куди можна перерахувати кошти. Виплата коштів відбуватиметься у вересні-листопаді цього року.

Якщо громадянин має зекономлену субсидію на газ або електроенергію, які використовуються для опалення, але з якихось причин не був включений у відповідний список на монетизацію, він може звернутися до підприємства з проханням включити його у додатковий список. Або ж потрібно надати інформацію органу соціального захисту населення про наявність зекономленої субсидії, що часто видно з платіжки. І на підставі цього управління соцзахисту має право запитати надавача послуги –  чому такого громадянина не було включено у відповідні списки.

Як раніше писала «Справжня Варта», місцева влада визначатиме терміни субсидій на централізоване опалення.

Рішення прийматимуть міські голови залежно від погодних умов.

Щодо термінів, за яких отримуватимуть субсидії родини з індівідуальним опаленням, то вони фіксовані - з 15 жовтня до 15 квітня.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments