Григоришин може "пріоритетно" викупити держпакет акцій "Турбоатома"

Вівторок, 19 вересня 2017, 12:03
Таку можливість йому може буде надано внаслідок реорганізації цього підприємства з публічного у приватне акціонерне товариство
Григоришин може "пріоритетно" викупити держпакет акцій "Турбоатома"

В цьому випадку Константин Григоришин /група Енергетичний стандарт/, за українськими законами, отримає першочергове право на викуп державної частини акцій "Турбоатома", - повідомляє «Справжня Варта».

Рішення о реоганізації підприємства може бути прийняте вже 3 жовтня. Фонд держмайна поки що утримується від офіційних коментарів. Також незрозуміло, яку саме частину акцій держави може бути виставлено на продаж. Але прем'єр Гройсман, схоже, підтримує приватизацію "Турбоатома".

"До приватизації пропонуємо великі підприємства і підприємства, що працюють в нерегульованих галузях. В їх числі ... Турбоатом і інші, - заявив прем'єр на засіданні уряду 12 вересня. - Зволікати (з приватизацією. - Ред.) Далі не можна", - нагадує видання "Ліга".

Зараз ФДМ належить 75,2% акцій харківського підприємства, підконтрольна Григоришину КУА Сварог Ессет Менеджмент володіє 15,3% Турбоатома, 5,6% знаходяться у власності кіпрської Biscone Limited, афілійованої з російським холдингом Силові машини Олексія Мордашова. Ще близько 1% акцій заводу належить Мегабанку, розповідав раніше його співвласник і за сумісництвом гендиректор Турбоатому Віктор Суботін.

Як раніше писала «Справжня Варта», до конкурсу на держпакет акцій має намір приєднатися Ярославський.

Про це Ярославський заявив журналістам у Харкові.

"Турбоатом". 75% там державного. Ми в Давосі зустрічалися з президентом України Петром Олексійовичем Порошенком і мажоритарним акціонером "Glencore" Айваном Глайзенбергом. Це відома світова компанія. Ми домовилися, що, якщо буде відкритий конкурс, то ми будемо брати участь. Спільно DCH і "Glencore", - сказав Ярославський.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments