Громаді у Харкові нададуть право самостійно розподіляти кошти у розмірі 50 млн грн.

Середа, 20 вересня 2017, 15:09
Новий проект міськради планується реалізувати, починаючи з наступного року
Громаді у Харкові нададуть право самостійно розподіляти кошти у розмірі 50 млн грн.

Як повідомила заступник Харківського міського голови - директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, ідея громадського бюджету виникла в 1989 році в місті Порту-Алегрі (Бразилія) і була успішно перейнята багатьма містами по всьому світу, - повідомляє «Справжня Варта».

З 2015 року в Україні також іде впровадження громадського бюджету: в даний час цю ідею втілюють Київ, Дніпро, Полтава, Чернівці, Черкаси, Рівне, Тернопіль.

«Громадський бюджет є інструментом прямої демократії, одним із механізмів участі громадськості в бюджетному процесі і передбачає надання громадянам права розподілу частини коштів місцевого бюджету. Ця модель дозволяє городянам самостійно вирішувати, на які потреби спрямувати зазначені кошти. Кожен житель має можливість подати власну пропозицію фінансування за рахунок коштів громадського бюджету і шляхом голосування вирішити, яка з представлених пропозицій найкраща і має бути впроваджена», - зазначила Тетяна Таукешева.

Як раніше писала «Справжня Варта», Харківська міськрада під протести активістів прийняла фінансові рішення.

Згідно зі змінами у бюджеті, які сьогодні були прийняті на сесії, додаткові кошти надійдуть на пільги і субсидії населенню, зарплату педагогам, на житло для учасників АТО.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments