З осені українці стануть менше їсти - експерт

Четвер, 21 вересня 2017, 13:07
Їм доведеться більше платити за "комуналку"
З осені українці стануть менше їсти - експерт

Відповідно, українським сім'ям доведеться скоротити витрати на все іше, включаючи витрати на прожукти харчування, - повідомляє «Справжня Варта»

Такої думки притримується глава Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексій Дорошенко.

Дорошенко пише: "Українці скоротили всі витрати на користь оплати послуг ЖКГ та проїзду.Офіційна статистика за II квартал показала, що порівняно з I кварталом скоротилися витрати сімей по усіх статтях: продукти, одяг та взуття, зв'язок, відпочинок та інше.

На продукти середньостатистична сім’я вже витрачає 40,3% доходів, а не 41,5%, як на початку 2017 року. Але витрати на послуги ЖКГ зросли з 11,6% до 13,3%, а витрати на транспорт з 9,3% до 10,2%.

Показово, що витрати на утримання житла збільшились навіть в літні місяці, тому збільшення вартості цих послуг восени потягне за собою подальше скорочення витрат на усі інші статті, включаючи продукти. Витрати на транспорт збільшились у зв’язку зі зростанням тарифів на громадський транспорт та підвищення вартості усіх видів палива. А значне зростання ціни на паливо почалось лише у серпні, тому цифри по III кварталу будуть ще гірші".

Як раніше писала «Справжня Варта», курятина наздоганяє за ціною свинину.

моніторинг цін у гіпер- та супермаркетах показує, що ми підійшли до цін Польщі, Угорщини, Литви та інших країн

Ціна на грудку в Україні все ж найнижча – 74,8 грн. В Литві кілограм цього м’яса обійдеться у 80 грн., в Румунії у 107,1 грн., в Естонії 115,3 грн., у Польщі – 158,7 грн.

Найдешевші крильця можна знайти у Польщі – 48,2 грн. за кілограм. Далі йдуть Угорщина з ціною у 52,7 грн. та Україна – 63 грн. Далі йдуть Литва – 73,8 грн., Румунія 78,2 грн. та Естонія – 85,7 грн.

Що стосується курятині у тушці, то найдешевшу можна знайти також у Польщі, де вона коштує 41,4 грн. за кілограм. Далі йде Україна з ціною у 63,6 грн. В Естонії таке м'ясо вже обійдеться у 70,9 грн., Литві – 94,6 грн.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments