На Харківщині не зупиняється житлове будівництво

Середа, 27 вересня 2017, 15:09
З початку цього року введено в експлуатацію майже 60 тисяч м² нового або реконструйованого житла
На Харківщині не зупиняється житлове будівництво

Це 333 індивідуальних будинки та 3 багатоквартирних житлових комплекси, - повідомляє «Справжня Варта»

У смт Пісочин Харківський району здійснено реконструкцію адміністративної будівлі по вул. Транспортна 116-А під багатоквартирний житловий будинок. Готова споруда розрахована на 39 квартир. Її загальна площа складає понад 1,6 тис. м², а житлова – 1,1 тис. м².

Також у Куп’янському районі модернізовано дев’ятиповерховий житловий будинок із вбудованими нежитловими приміщеннями, що знаходиться у смт Ківшарівка, 50-А. Будівля після реконструкції має загальну площу майже 11,5 тис. м² та розрахована на проживання 142 сімей. Загальна площа вбудованих офісних приміщень складає 98 м², а кількість робочих місць – 8, - повідомляє Департаментом Держаної архітектурно-будівельної інспекції у Харківській області.

Як раніше писала «Справжня Варта», будівництво свого будинку, сараю або гаража можна починати вже на наступний день після подання повідомлення.

Роз'яснення стосується Закону України №1817-VIII від 17.01.2017 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності», який вступив в силу з 10 червня 2017 року.

Зокрема, за словами заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лева Парцхаладзе,  будівництво об’єктів середнього та значного класу наслідків – житлових комплексів, багатоповерхівок, соціальних споруд, торгових та офісних приміщень – буде здійснюватися виключно за наявності всіх необхідних документів, передбачених законодавством. Це знизить корупційні ризики та стане інструментом боротьби з незаконними забудовами. Натомість, для об’єктів незначного класу наслідків, які становлять понад 80% від загального обсягу забудови в Україні, такі вимоги максимально спрощуються. Будівництво таких споруд можна починати вже на наступний день після подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments