Медикам погасять зарплатні борги

Четвер, 28 вересня 2017, 10:03
Уряд виділив кошти на погашення боргів із зарплати і лікарську допомогу хворим деяких категорій
Медикам погасять зарплатні борги

27 вересня на засідання Кабінету Міністрів ухвалили проект розпорядження «Про розподіл резерву медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2017 році» для виплати заробітної плати працівникам закладів охорони здоров'я, а також надання належної медичної допомоги хворим на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу та хворим на цукровий та нецукровий діабет, - повідомляє «Справжня Варта»

Згідно з проектом постанови буде розподілено 559,2 млн гривень, з них 81,7 млн – це погашення заборгованості по зарплаті станом на 1 жовтня.

Відповідно до наданої структурними підрозділами з питань охорони здоров'я обласних та Київської міської державних адміністрацій інформації, незабезпеченість комунальних закладів охорони здоров'я фондом оплати праці з нарахуваннями на 2017 рік на кінець року становитиме 2,7 млрд гривень.

Як раніше писала «Справжня Варта», заборгованість з зарплати лікарям становить 81,7 млн. грн.  Але чиновники попереджують, що борги виникатимуть і надалі.

Щоб запобігти виникненню заборгованості із виплати зарплати медикам, які систематично трапляються наприкінці року, МОЗ підготувало проект розпорядження Кабміну «Про розподіл резерву медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2017 році», який було погоджено ухвалити на найближчому засіданні Кабінету міністрів України.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments