Для українських стартапів встановлять податкову пильгу

П'ятниця, 29 вересня 2017, 15:18
Прибуток від стартапів обкладатимуть за нижчою податковою ставкою
Для українських стартапів встановлять податкову пильгу

Зокрема, вона складе на перші 2 роки – 30% від існуючої податкової ставки на прибуток, у третьому році – 50%, четвертому – 60%, п’ятому – 70%, - повідомляє «Справжня Варта»

Таку норму передбачено у новому законопроекті щодо стартапів, якого розробляє Міносвіти.

Про це заявив директор департаменту інноваційної діяльності та трансферу технологій МОН Віктор Шовкалюк під час Всеукраїнського фестивалю інновацій, який пройшов в Києві 27-28 вересня 2017 року.

Планується також заміна внесків соціального страхування, здійснюваних за працівників, фіксованим платежем. Він має бути в розмірі 2 мінімальних внесків соціального страхування незалежно від розміру зарплати.

«У документі ми чітко визначимо, що таке стартап, яку він повинен мати історію, річний дохід, на що має бути спрямована його діяльність. Окремо ми пропишемо поняття соціального та інноваційногостартапу – яким критеріям має відповідати той чи інший проект, щоб підпадати під ці визначення», – відзначив очільник департаменту.

Як раніше писала «Справжня Варта», Гройман пообіцяв не збільшувати податки у наступному році.

«Ми маємо забезпечити повну прогнозованість для підприємців - ставки податків змінюватися не будуть. Ми зберігаємо по всіх податках сталу систему», - сказав Глава Уряду.

Заяву було зроблено в присутності представників правоохоронних органів.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments