Кабмін встановив строки, за яких розраховуватимуть "зимові субсидії"

П'ятниця, 29 вересня 2017, 16:07
Вони поділені на опалюваний та неопалювальний періоди
Кабмін встановив строки, за яких розраховуватимуть "зимові субсидії"

За опалюваний період субсидія нараховуватиметься з доходів громадян за І та ІІ квартал 2017 року, за неопалюваний - з 1 травня 2018 року - за III і IV квартал 2017 року , - повідомляє «Справжня Варта».

Мотивація: "громадянин, наприклад, весь минулий рік працював і отримував високу заробітну плату. У цьому році з тих чи інших причин звільнився з роботи і потребує допомоги в оплаті комуналки з об’єктивних причин. Соціально несправедливо брати до уваги його тогорічні доходи, коли він міг самотужки сплачувати рахунки за тепло, електроенергію та воду. Тому уряд пішов назустріч таким людям, адаптуючи їх соціальний стан до дати призначення субсидії».

Крім того, у травні-червні цього року виникли затримки з перепризначенням субсидій на літній період, бо фіскальна служба не змогла вчасно надати інформацію про доходи громадян за I квартал цього року. Особливо помітно це було у великих містах. 

Як раніше писала «Справжня Варта», розпочинається процес розрахунку розміру «зимової» субсидії.

Субсидії призначаються на рік - з травня до травня наступного року. Розмір допомоги розраховується окремо - на літній період, окремо - на зимовий, виключно на основі доходів прописаних з числа фактично проживаючих в помешканні осіб.

Також уряд штучно не обмежуватиме кількість субсидіантів. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

За його словами, зменшення кількості субсидіантів може відбуватися лише природнім шляхом – внаслідок зростання доходів українців.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments