«Fitch» підтвердило кредитні рейтинги Харкова

Неділя, 1 жовтня 2017, 12:03
Підтверджено: довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній і національній валютах на рівні «В-» зі «Стабільним» прогнозом і короткостроковий РДЕ в іноземній валюті на рівні «В».
«Fitch» підтвердило кредитні рейтинги Харкова

Довгостроковий рейтинг міста за національною шкалою підтверджений на рівні «AA-(ukr)», прогноз - «Стабільний», - повідомляє «Справжня Варта».

Також «Fitch» очікує, що фінансові показники Харкова залишаться прийнятними, і прогнозує, що операційна маржа міста залишиться близькою до 20% в 2017-2019 роках (2016 рік - 24%) і буде підтримуватися збільшенням трансфертів з державного бюджету і розширенням бази оподаткування на тлі відновлення економіки.

На думку «Fitch», рейтинги Харкова продовжують стримуватися рейтингами України («В»/прогноз «Стабільний»/«В») і слабким інституціональним середовищем для українських місцевих і регіональних органів влади. Будь-яка дія за суверенним РДЕ України призведе до відповідної рейтингової дії щодо рейтингів міста, - повідомили у Департаменті економіки та комунального майна.

Як раніше писала «Справжня Варта», «Moody's» прийняло рішення 25 серпня про підвищення рейтингів боргових зобов'язань уряду України з рівня Саа3 (прогноз «стабільний») до Саа2 (прогноз «позитивний»)

Як зазначили в «Moody's», рівень ліквідності Харкова є достатнім завдяки гарному бюджетному виконанню, при цьому ліквідність становить 8% від поточних доходів на кінець 2016 року і забезпечує сприятливу фінансову підтримку потенційних бюджетних ризиків.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments