Добробут українців почне поліпшуватися через три роки/ Інфографіка

П'ятниця, 6 жовтня 2017, 19:36
У 2020 році прогнозується зростання як української, так і світової економіки
Добробут українців почне поліпшуватися через три роки/ Інфографіка

А поки що, за даними Держстату, українцям доводиться тугіше "затягувати паски", - повідомляє «Справжня Варта»

Зараз українці витрачають на товари та послуги 94% заробленого і лише 6% відкладають, підрахувала Держслужба статистики за підсумками півріччя. Рік тому ми витрачали менше - 90,8% заробітків, два роки тому - 89,2, - відзначає видання "Сегодня".

Економісти кажуть, що перерозподіл витрат на користь продуктів говорить про зниження рівня доходів населення. "Нехай падіння невелике, але це факт: українці стали менше відпочивати, їздити, перш за все на особистому транспорті, і більше витрачати на щоденні нагальні потреби, - аналізує економіст Іван Нікітченко. - У той же час ми не хочемо кидати курити і вживати спиртне: з статистики видно, що, незважаючи на зростання акцизів, частка витрат на сигарети залишається на стабільному рівні ".

Президент Украналітцентра Олександр Охрименко згоден з тим, що народ трохи затягнув пояси, незважаючи на номінальне зростання зарплат: "Ціни на продукти, перш за все вищого гатунку, ростуть швидше середньої інфляції в країні, тому люди змушені не тільки більше витрачати на їжу, але і переходити на більш дешевий асортимент ".

Як раніше писала «Справжня Варта»,

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments