Українці все частіше віддають перевагу шоп-турам до Польщі для купівлі продуктів харчування

Вівторок, 10 жовтня 2017, 19:04
Причина - там все дешевше, ніж в України
Українці все частіше віддають перевагу шоп-турам до Польщі для купівлі продуктів харчування

При цьому в Україні більша різниця між середнім класом та малозабезпеченими, ніж у Польщі.

До такого висновку прийшов глава Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексій Дорошенко, аналізуючи опитування, проведене польським інститутом ARC Market та Opinion - повідомляє «Справжня Варта»

Дорошенко: "Якщо заробітна плата в Україні в 4 рази нижча за Польщу, то приблизно в стільки ж менший середній чек у найбільшому торговельному форматі – гіпер. Цей формат характеризує витрати середнього класу нашої країни. Але в форматі супермаркету різниця зростає вже в 6 разів. Цим форматом переважно користуються люди з меншими доходами. Зростаючий розрив у витратах говорить про те, що в Україні більша різниця між середнім класом та малозабезпеченими, ніж у Польщі. До цього треба додати, що сьогодні велика частка продуктів харчування в Польщі значно дешевша та більш якісна.

Вже раніше ми вказували на те, що за даними Eurostat купувати товари в Польщі майже вдвічі дешевше, аніж в 28 інших країнах ЄС. А оскільки ціни в Польщі вже нижчі за Україну, то українці все частіше віддають перевагу шоп-турам до сусідньої країни навіть для купівлі продуктів харчування. У 2016 році за даними Польщі наші громадяни залишили в цій країні близько $2,2млрд. І ця сума в найближчі роки буде лише зростати".

Як раніше писала «Справжня Варта», Уряд надав офіційну статистику, за якої споживчі ціни на їжу у вересні виросли незначно. Дещо подешевшало.

Згідно статистичним даним, зростання цін на продукти харчування за місяць склало лише  2%.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments