"Пенсійні податки" збільшаться

Середа, 11 жовтня 2017, 17:29
Причина - введення накопичувальної системи
"Пенсійні податки" збільшаться

Це означає, що крім обов'язкових платежів до Пенсійного фонду України в рамках існуючої солідарної системи з українців будуть додатково вираховувати гроші на їх персональні пенсійні рахунки, - повідомляє «Справжня Варта»

Так вважає видання "Мінпром", аналізуючи план заходів Уряду щодо введення накопичувальної пенсійної системи на 2017-2018 роки.

Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева виступав проти введення накопичувальної пенсійної системи в Україні в нинішніх умовах. Він підкреслював що при існуючому рівні інфляції в Україні неможливо захистити пенсійні грошові заощадження українців від знецінення.

Прийнятим законом про пенсійну "реформу" вводиться сплата страхових внесків до другого накопичувальний рівень пенсійної системи застрахованими особами, які до цієї дати не досягли пенсійного віку. Розмір страхового внеску в перший рік складе 2% і щорічно буде збільшуватися на 1% до досягнення в 2020 році 5% від суми щомісячного доходу.

Як раніше писала «Справжня Варта», виплата пенсій у жовтні буде здійснюватися по двох відомостях. Пенсіонери, в яких дата отримання пенсій припаде на період після набрання чинності закону, одержать гроші одразу: по одній відомості - пенсію у попередньому розмірі, по іншій – додатково суму перерахунку. Ті пенсіонери, які з 4 жовтня, до набрання чинності закону, вже встигнуть  отримати пенсію у старому розмірі, одержать відповідну доплату за окремою відомістю до закінчення виплатного періоду – тобто, до 25 жовтня.

Аби проінформувати всіх пенсіонерів про розміри їх пенсій, органи Пенсійного фонду переглянуть  графіки прийому громадян, до проведення прийомів буде залучено додаткову кількість працівників, забезпечено виїзні прийоми за місцем проживання громадян. Необхідну інформацію також можна буде одержати у контакт-центрі та на веб-порталі послуг ПФ.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments