Фіскали закликають не вірити гаджетам

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 18:04
Тільки Укрпошта надсилає правдиві повідомлення бізнесу про борги перед податковою
Фіскали закликають не вірити гаджетам

Щодо смс-повідомлень, де вказана сума боргу, контакті номери та час для звернення, то це справа не ДФС, а шахраїв, - повідомляє «Справжня Варта».

Про це заявила прес-секретар ДФС Наталя Непряхіна.

Непряхіна: " ДФС здійснює Інформування про стан заборгованості в спосіб визначеннний чинним законодавством, а саме поштовим відправленням. З приводу інформування шляхом надсилання смс-повідомлення з приватних номерів або з короткого номеру (є приклад з номеру 777), що є найдешевшим та найпоширенішим способом, то це є засобом вчинення шахрайських дій, спрямованих на незаконне збагачення суб’єктами злочину, за рахунок отримання суми визначеної як сплата податкової заборгованості.

Злочин, спрямований на отримання коштів під виглядом переконання особи у вигідності передачі таких коштів, є шахрайством, що передбачено ст.190 КК України. Відповідно до ст.216 КПК - відноситься до підслідності Національноі поліції.

В разі отримання відповідного повідомлення, необхідно звернутись до національної поліції з повідомленням про злочин та утриматись від здійснення дзвінка за номером, з якого таке смс надійшло, оскільки одним з різновидов збагачення такими шахраями є оплата вартості розмови. "

Як раніше писала «Справжня Варта», українцям не завадить перевірити справжність куплених авіаквитків.

Система бронювання авіаквитків виявилася вразливою для шахраїв.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments