Укрпошта пропонує вважати збільшення її тарифів зменшенням

П'ятниця, 20 жовтня 2017, 16:04
Зростання вартості міжнародних відправлень на 43% не відбувається, а у більшості груп відправлень тарифи навіть знижені
Укрпошта пропонує вважати збільшення її тарифів зменшенням

Таку заяву зробив в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Смілянський, - повідомляє «Справжня Варта».

Смілянський: «Для нас було важливо було вирівняти перекоси у тарифах.  Тому ми їх спрощуємо та приводимо до єдиної логіки. Так, вартість відправлень посилок від 3 кг була неконкурентна і завелика. Після змін тарифи будуть найдоступнішими на ринку поштово-логістичних послуг в усіх вагових категоріях". 

“На жаль, у ЗМІ розповсюджується некоректна інформація щодо нових тарифів на універсальні послуги. Хочу заспокоїти клієнтів та повідомити, що зростання вартості міжнародних відправлень на 43% не відбувається, а у більшості груп відправлень тарифи навіть знижені. Наприклад, дешевшими стане проста внутрішня письмова кореспонденція,  посилки вагою понад 3 кг як в межах області, так і в межах України за рахунок зменшення доплати за 1 кг.  Тобто чим більша вага посилки, тим менше заплатить клієнт . Для тих, хто пересилає  міжнародні посилки вагою до  10 кг, наприклад, у США, Австралію, Китай, тариф також знижено в найпопулярнішій вазі від 6 до 10 кг”, - відзначив перший заступник генерального директора Укрпошти Олександр Перцовський.

Збільшення граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку з міжнародної доставки стосується тільки листів і бандеролей.

Так, рішенням НКРЗІ Укрпошта приводить до єдиного рівня ціни двох однакових за своєю суттю продуктів на міжнародну доставку: бандероль до 2 кг і дрібний  пакет до 2 кг. В той же час тариф на пересилання дрібного пакета не підвищується.

Щодо тарифів на міжнародні посилки, зміна ціни відбудеться тільки для посилок до 10 кг (детальніше в таблиці). Тариф на міжнародні посилки від 10 до 30 кг не зміниться. Саме він для ключових країн був знижений з 1 серпня 2017 -  у США, Канаду, Австралію, Китай, Росію до 23%. Для Казахстану, Литви, Латвії, Молдови і Грузії для постійних відправників Укрпошта запровадила спеціальний тариф на 40-50% дешевше стандартного. Передбачена і знижка в 5% за використання API і «особистого кабінету». Також для постійних відправників при укладанні договору буде передбачена знижка за обсяги, які розраховуються індивідуально.

Тариф Укрпошти  на міжнародну доставку залишаться найнижчим і забезпечує доставку  за спрощеною митною процедурою з України до будь-якого населеного пункту в 234 країнах та виділених регіонах світу. 

Основні зміни у Граничних тарифах на універсальні послуги поштового зв’язку в порівнянні з чинними:

1. Зменшення тарифів на посилки вагою понад 3 кг як в межах області так і в межах України за рахунок зменшення доплати за 1 кг.

В результаті зміни тарифи на пересилання посилки в межах України зменшаться на: 
масою 5кг – на 3 грн (до 25 грн), 
масою 7 кг – зменшиться на 7 грн (до 29 грн), 
масою 10кг – зменшиться на 13 грн (до 35 грн).

2. Знижено тарифи на пересилання посилок до основних країн за обсягами. Наприклад, вартість пересилання посилки авіатранспортом в США та Канаду масою 5 кг знизилась на 0,2 дол. США, масою 10 кг - на 6,8 дол. США.

3. Доплата за рекомендований лист залишилася на тому ж рівні, що і в чинних тарифах.

4. Введено окремий соціальний тариф для пересилання простих листів масою до 20 грам для військовослужбовців (3 грн);

5. Спрощення вагових категорій та відповідних комбінацій тарифів (з 35 до 16 комбінацій) та зниження тарифів на більшій вазі в письмовій кореспонденції.

6. По міжнародних посилках тарифи в новій редакції встановлено в залежності від зрозумілих зон географічного розташування.

7. Збільшення граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку стосується тільки листів і бандеролей. Укрпошта приводить до єдиного рівня ціни двох однакових за своєю суттю продуктів: бандероль до 2 кг і дрібний пакет до 2 кг. В той же час тариф на пересилання дрібного пакета залишається без змін.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  Укрпошті дозволити підняти тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку.

Серед них - пересилання поштових відправлень.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments