"Зрівнялівки" у пенсіях не буде

Вівторок, 24 жовтня 2017, 11:16
Стаж і розмір зарплати - головні показники для підвищення і начислення пенсій
"Зрівнялівки" у пенсіях не буде

Про це у телекоментарі заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, коментуючи осучаснення пенсій, - повідомляє «Справжня Варта».

Розенко:«Відбувається процес осучаснення пенсій, це не просто планове підвищення пенсій. І, безумовно, в цьому процесі саме головне для нас принцип соціальної справедливості. Тому пенсії підвищуються не всім однаково на певну суму. До цього у нас була зрівнялівка, коли незалежно від кваліфікації і стажу люди отримували однакові пенсії...Зараз відбуваються індивідуальні розрахунки. Тому люди, які мали менший стаж і менші зарплати, отримають менше підвищення пенсії ніж, ті хто мав великий стаж і великі зарплати. Пенсійної «зрівнялівки» в Україні більше не буде».

Як раніше писала «Справжня Варта», українцям дозволено докупати собі страхового /трудового/ стажу стільки, наскільки вистачить грошей.

В остаточному варіанті обмеження у два роки знято.

Як це зробити, розповів в радіо ефірі заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір.

Шамбір: «На сьогоднішній день мінімальний страховий внесок становить 704 гривні на місяць – це 22% відсотки від мінімальної зарплати в 3200 гривні, але для докупки стажу ця сума множиться на 2».

Таким чином, вартість купівлі одного року страхового стажу таким чином складе близько 17 тисяч гривень.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments