«Теплі кредити» користуються попитом у сімейних харків'ян

Середа, 25 жовтня 2017, 15:31
Компенсацію за такими кредитами отримало 390 харківських сімей
«Теплі кредити» користуються попитом у сімейних харків'ян

Сума компенсації з міського бюджету відсоткових ставок за кредитами на енергозбереження склала понад 330 тис. грн., - повідомляє «Справжня Варта».

Про це заявив заступник директора Департаменту економіки та комунального майна Дмитро Гармаш.

Як раніше писала «Справжня Варта», програма часткового відшкодування жителям Харкова відсотків за кредитами на енергозбереження почала працювати з березня 2017 року. Міською радою підписано договори про взаємодію до 2020 року з «Укргазбанком», «Державним Ощадним банком України», «Державним експортно-імпортним банком України» та «ПриватБанком» про компенсацію харків'янам облікової ставки Нацбанку України. Дізнатися більш детальну інформацію про умови отримання кредитних коштів можна в самих банках. Обов'язкова умова - людина, яка оформлює кредит, повинна бути прописана в Харкові, при цьому вона може проживати як в багатоквартирному будинку, так і в приватному.

Зазначимо, що також в місті діє програма для ЖБК та ОСББ, яка передбачає компенсацію тіла кредиту в розмірі 20% на енергозберігаючі заходи: утеплення фасадів, ремонт систем опалення, встановлення приладів обліку тепла, заміну вікон на металопластикові тощо.

Також встановлення лічильника тепла на багатоквартирний будинок може окупитися вже за перший опалювальний сезон.

В середньому сума установки лічильника становить від 30 до 70 тисяч гривень на усіх мешканців. Витрати на індивідуальний тепловий пункт складають від 125 до 400 тисяч гривень на будинок (ціни українського виробника/.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments