Уряд продовжив програму "теплих кредитів" та збільшив її фінансування

Середа, 8 листопада 2017, 18:08
Пільгові кредити можна буде отримати на протязі 2018-2020 років
Уряд продовжив програму "теплих кредитів" та збільшив її фінансування

Щодо фінансування, то на програму виділять додатково ще  100 млн гривень, - повідомляє «Справжня Варта».

Таке рішення ухвалив уряд 8 листопада на своєму засіданні.

Голова Держенергоефективності Сергій Савчук:  «Щоб задовольнити всезростаючий попит населення на державну підтримку при утепленні, впродовж року ми боролися за виділення додаткового фінансування. Як результат, ще влітку вдалося спрямувати 300 млн грн на програму, а цього разу – додаємо ще 100 млн гривень. Ці кошти буде спрямовано на компенсації фізичним особам, які утеплили індивідуальне житло за програмою».

Загалом за весь час дії програми понад 360 тис. сімей залучили «теплих» кредитів та інвестували в утеплення власного житла майже 5,3 млрд гривень. Уряд, у свою чергу, відшкодував населенню та ОСББ близько 1,8 млрд гривень.

Як раніше писала «Справжня Варта», «теплі кредити» користуються попитом у сімейних харків'ян.

Компенсацію за такими кредитами отримало 390 харківських сімей.

Програма часткового відшкодування жителям Харкова відсотків за кредитами на енергозбереження почала працювати з березня 2017 року. Міською радою підписано договори про взаємодію до 2020 року з «Укргазбанком», «Державним Ощадним банком України», «Державним експортно-імпортним банком України» та «ПриватБанком» про компенсацію харків'янам облікової ставки Нацбанку України. Дізнатися більш детальну інформацію про умови отримання кредитних коштів можна в самих банках. Обов'язкова умова - людина, яка оформлює кредит, повинна бути прописана в Харкові, при цьому вона може проживати як в багатоквартирному будинку, так і в приватному.

Зазначимо, що також в місті діє програма для ЖБК та ОСББ, яка передбачає компенсацію тіла кредиту в розмірі 20% на енергозберігаючі заходи: утеплення фасадів, ремонт систем опалення, встановлення приладів обліку тепла, заміну вікон на металопластикові тощо.

Також встановлення лічильника тепла на багатоквартирний будинок може окупитися вже за перший опалювальний сезон.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments