Кредиту на розширення харківського метрополітену надані урядові гарантії

Четвер, 9 листопада 2017, 16:13
Позику надасть Європейський інвестиційний банк
Кредиту на розширення  харківського метрополітену надані урядові гарантії

Уряд схвалив проекти розпорядження Кабінету Міністрів України «Про залучення позики від Європейського інвестиційного банку для реалізації проекту «Розширення системи харківського метрополітену» та «Про залучення позики від Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту «Розширення метрополітену у м. Харкові».

Розмір кредиту -  320 млн. євро, - повідомляє «Справжня Варта».

Як раніше писала «Справжня Варта», Кабінет міністрів України затвердив поданий Харківською ОДА проект будівництва третьої лінії метрополітену в Харкові від станції «Метробудівників» до станції «Одеська», а також будівництво електродепо «Олексіївське».

Цей проект був наданий Харківською міською радою до обласної державної адміністрації та після розгляду і відповідних експертиз поданий Харківською ОДА до Кабінету міністрів.

Проект розроблений організацією «Харківметропроект» і схвалений ДП «Укрдержбудекспертиза». Він передбачає будівництво 3,5 км нових тунелів з двома станціями метро. Лінія зможе пропускати 40 пар поїздів та обслуговувати 34 тисячі пасажирів на годину. Загальна кошторисна вартість будівництва становить 4,8 млрд грн.

Також запроваджувати єдиний електронний квиток почнуть з "надземки". Вартість картки - 30 грн з урахуванням однієї зарезервованої поїздки (або в наземному транспорті, або в метро).

Запровадження ноої системи почнеться з 1 грудня

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments