У колишньому банку Коломойського головним призначили чеського математика з Китаю

Четвер, 11 січня 2018, 20:27
Наглядова рада «ПриватБанку» призначив чеха Петра Крумханзла на посаду голови правління і подала документи до Національного банку України на його затвердження.
У колишньому банку Коломойського головним призначили чеського математика з Китаю

Відповідне рішення наглядова рада ухвалила 10 січня, повідомила прес-служба «ПриватБанка».

«У процесі оцінки кандидатів на посади в правлінні «ПриватБанку» ми, перш за все, керувалися такими критеріями, як високий професіоналізм, досвід роботи в провідних банках ЄС, орієнтованість на результат, грунтовний досвід операційного управління та впровадження інструментів контролю», - зазначив голова наглядової ради Енгін Акчакоча.

«Петро відповідає всім цим основним вимогам, і він вже довів на практиці свою здатність ефективно реорганізувати слабкі сторони банків. Зосередженість на трансформаціях з метою вдосконалення операційної ефективності є його незаперечною перевагою», - додав він.

«ПриватБанк» працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів. Як повідомляла «Справжня Варта», 18 грудня 2016 року Кабінет міністрів прийняв рішення націоналізувати банк, керуючись рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони за пропозицією НБУ. У грудні 2016 року - відразу після переходу фінустанови в державну власність - правління «ПриватБанку» очолив Олександр Шлапак, в минулому міністр фінансів України в уряді Арсенія Яценюка.

Через півроку - 20 липня 2017 року - наглядова рада банку задовольнила заяву Шлапака про звільнення за власним бажанням і призначила виконувачем обов'язків глави банку члена правління Галину Пахачук. У липні наглядова рада «ПриватБанку» залучила компанію з підбору управлінського персоналу Amrop Executive Search Ukraine для пошуку кандидатів на посаду голови правління, а в серпні отримала список з 13 кандидатів на цю посаду.

Петро Крумханзл народився в чеському місті Градец-Кралове. Останнім часом він працював в Китаї головним операційним директором, директором з інформаційних технологій в Home Credit China. Крумханзл за освітою математик, але з недавнього часу в Україні дозволено керувати банками людям без профільної освіти (економіка, менеджмент і право). У законодавстві тепер прописана вимога «професійної придатності» керівника банку. Вона визначається як сукупність знань, професійного та управлінського досвіду особи, необхідних для належного виконання посадових обов'язків керівника банку з урахуванням бізнес-плану і стратегії банку, а також функціонального навантаження і сфери відповідальності конкретного керівника банку.

comments powered by HyperComments