Обсяг внутрішніх та зовнішніх інвестицій Харківщини склав майже $460 млн – Світлична

Вівторок, 30 січня 2018, 12:17
Голова ХОДА розповіла, скільки інвестицій було залучено в Харківську область протягом минулого року.
Обсяг внутрішніх та зовнішніх інвестицій Харківщини склав майже $460 млн – Світлична

За словами Юлії Світличної, загальний обсяг внутрішніх та зовнішніх інвестицій у склав майже 460 мільйонів доларів. Зокрема, у цій сумі на долю вітчизняного та іноземного бізнесу припадає 388 мільйонів доларів. Решта грошей була вкладена за рахунок бюджетів всіх рівнів.

«Власно, величезний успіх фінансової децентралізації якраз і полягає у тому, що посилення можливостей місцевих бюджетів починає стимулювати й інвестиційну активність бізнесу, – підкреслила губернаторка, – це вже очевидно. Як виборець голосує бюлетенем за кращого кандидата, так само і приватний інвестор голосує грошима за кращу територію для розвитку своєї справи».

Вона зазначила, що інвестора приваблює динаміка, будівництво соціальних об’єктів, здійснення благоустрою, оновлення інженерної, транспортної та інших видів інфраструктури. І в цьому плані Харківщина може представити широкий вибір.

Також Світлична підкрасила значимість розвитку харківської промисловості як для самого регіону, так і для країни загалом. Крім того, вона відмітила успіхи окремих підприємств. Наприклад, виробництво на заводі Малишева зросло і за останні три роки становить 350%. У 2017 році він реалізував власну продукцію на суму в 3 мільярди гривень, що стало рекордом для підприємства. Прибуток зріз в 100 разів. Була відновлена робота на Харківському тракторному заводі. Як зазначила Юлія Світлична, туди прийшов стратегічний інвестор. Там вдалося зберегти колектив, виплатити борги, підвищити заробітну плату та  сформувати портфель замовлень на поточний рік.

Дізнатися більше про успіхи харківських підприємств, а також про позитивні зрушення у промисловому комплексі Харківського регіону, можна у спеціальному інтерв’ю за участі голови ХОДА.

comments powered by HyperComments