Будівельники на Харківщині отримуватимуть більше грошей

Вівторок, 20 лютого 2018, 17:19
У 2018 році в будівельній галузі Харківщини середня зарплата повинна становити понад 7 тис. грн.
Будівельники на Харківщині отримуватимуть більше грошей

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Відеонараду на тему визначення кошторисної заробітної плати в будівництві замовниками будівництва (інвесторами, розпорядниками коштів) провів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко поінформував, що в минулому році в будівельній сфері Харківської області середня зарплата склала 5 381 грн.

«Діючи за методикою розрахунку Мінрегіону, в цьому році найпотужніші будівельні організації Харківщини вийшли на середню заробітну плату в 7150 грн. Цю цифру зараз ми узгоджуємо в депутатських комісіях і 1 березня на сесії облради приймемо як середню зарплату, яка дозволить стабільно працювати галузі в цьому році», - повідомив Євгеній Шахненко.

За словами директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергія Жукова, визначення розміру середньої зарплати в будівництві необхідно для реалізації запланованих проектів, де розпорядником коштів є ХОДА.

Нагадаємо, як писала "Справжня Варта" раніше, минулого року на Харківщині значно збільшилася офіційна зарплатня. Станом на жовтень, згідно з офіційною статистикою, зростання за рік склало 39%.

Підбиваючи підсумки року, про це сказав і радник голови Адміністрації Президента України Юрій Чевордов: "Інфраструктура, спорт, охорона здоров'я, освіта – це чіткі індикатори економічного зростання.Заробив промисловий гігант ХТЗ, підняті зарплати на великих підприємствах, повністю ліквідована заборгованість по зарплаті на 70 підприємствах області. У позитивному балансі року плюс 3000 зайнятих вакансій, зростання середньої зарплати на 39%".

comments powered by HyperComments