У США маленьких дітей починають виховувати тримаючи в клітках

Жанна Титаренко  |  Четвер, 17 червня 2010, 16:20
Американська компанія Babуcage, оголосила, що нею продано вже понад 10 тисяч кліток для дітей. Матері, які купують дитячі клітки впевнені в тому, що клітка жодним чином не шкодить дитині, а навпаки, дисциплінує і захищає малюка набагато ефективніше, ніж будь-який інший відомий людині інструмент. Звісно, що причиною використання дитячих кліток є зайнятість батьків роботою і небажання самостійно здійснювати контроль і виховання своїх малюків.
У США маленьких дітей починають виховувати тримаючи в клітках

Ідея створення кліток для дітей виникла у 51-річного Джона Уілліса (John Willis) ще на початку 2000 року. На той момент він пропрацював на фабриці Coca-Cola 30 років. Будучи батьком трьох дітей і дідусем кількох онуків, Джон дійшов висновку, що перебування у клітці може ефективно навчити дітей дисципліні, що є найважливішим у сучасну епоху, яка супроводжується тероризмом.

Перша клітка була створена із сотень металевих прутів і мала кубічну форму.  Джон зробив сім кліток для своїх онуків, щоб перевірити проект на практиці. Переконавшись в тому, що діти залишаються живими, їхній зріст і маса теж збільшуються, він вирішив виготовляти клітки на продаж. Звісно, що його проект не мав жодних конкурентів.

Через кілька років було відкрито інтернет-магазин і ріст попиту на дитячі клітки продовжується і по сьогодні. Компанія Babycage виправдовує свою діяльність позитивними відгуками від батьків і навіть планує відкрити фотовиставку дітей, які виховуються в такий собі вищезгаданий спосіб.

Дуже дивно, чому така діяльність не є забороненою законодавством. Адже якщо дитина буде виховуватися в клітці, то вона значно відставатиме у психічному і розумовому розвитку. Коли малюк ходить по кімнаті, тягне все до рук, так він може щось розбити, порвати, але в той же час він вивчає світ, що його оточує.

Дитина дворічного віку вже може легко вимикати телевізор. Можливо вона й не розуміє, що вона робить, а лише просто грається, та все одно це приносить величезну радість її батькам. Малюк починає якось мислити і звикати до того, що його оточує. З часом дитина адаптується, розумнішає і не буде з часом нічого псувати. В іншому випадку, коли малюк сидітиме в клітці, то вийшовши з неї, він довгий час буде звикати до тих речей, що його оточують і не зможе себе адекватно поводити серед однолітків.

Якщо купити курей на птахофабриці, тих що сиділи в клітках, вони більше тижня не можуть зрозуміти, що на вулиці треба клювати траву, а вранці виходити з курятника. Коли їх почати виганяти на подвіря, вони одразу заходять назад, туди де сиділи вночі. Коли все ж таки курей випхати на вулицю, вони довгий час не розуміють, що треба клювати зерно, яке лежить на землі. Звісно, що така курка не здогадається зїсти якусь комаху чи дощового червяка.

З дитиною працювати треба набагато більше ніж з тваринами. Для того щоб у малюка формувалося образне мислення і здатність щось уявляти, з ним треба якомога більше спілкуватися і проводити часу. Адже, якщо до трьох років дитині не розповідати казочки, не задавати їй ніяких питань, у неї також виникнуть серйозні проблеми із здатністю запамятовувати. Очевидно, що малюка треба тренувати розумово і психічно до життя в суспільстві з раннього віку.

Якщо всі функції виховання покладати на металеву клітку, то все одно виховувати дитину доведеться, лише пізніше. Дитина не зможе все життя сидіти в клітці, їй доведеться йти до школи, і процес виховання та навчання буде неминучим. Але весь цей процес буде ускладнюватися відставанням дитини в розумовому, психологічному та психічному розвитку. Від проблем не варто ховатися, їх треба просто розв'язувати, а не залишати на потім.

comments powered by HyperComments