Боксери проти кухарок: хто керуватиме державою?

Ігор Троїцький  |  Субота, 25 вересня 2010, 22:54
Про свою участь у виборчих перегонах на Харківщині оголосив ще один учасник - партія «УДАР» Віталія Кличка». ХОО «УДАРу» очолив бізнесмен Юрій Літвіненко, колишній голова Дзержинської райради, давній партнер Володимира Шумілкіна.
Боксери проти кухарок: хто керуватиме державою?

Про свою участь у виборчих перегонах на Харківщині оголосив ще один учасник - партія «УДАР» Віталія Кличка». Прес-служба Харківської обласної організації повідомила, що зараз партія готується до висування кандидатів у мери та депутати місцевих рад, прізвища яких будуть відомі після реєстрації. При цьому заявлено, що виборювати місце Харківського міського голови «УДАР» й не планує. Користувачів Інтернету навряд чи здивувала ця заява: вже кілька днів на різних харківських сайтах висять рекламні банери нової партії. Чому прес-служба не скористалась нагодою озвучити імена своїх кандидатів, не зрозуміло. Можливо тому, що торги за можливість скористатись дуже відомим особистим брендом ще тривають? Або обличчя нової партії можуть відлякати? Одне з них вже відоме – ХОО «УДАРу» очолив бізнесмен Юрій Літвіненко, колишній голова Дзержинської райради, давній партнер Володимира Шумілкіна. Ще на початку літа поточного року Літвіненко керував Харківською міською організацією партії «Єдиний Центр». Для поінформованих людей його прізвища достатньо, щоб ніколи більше не цікавитись ані програмою, ані діяльністю партії (зазвичай, до речі, такової під його керівництвом і не буває). Зворушливе фото на сайті обласної організації партії "УДАР": 25 вересня Ю.Літвіненко зустрівся з партійним активом. Важко не зустрітись - "актив" являє собою підлеглих Юрія Юрійовича - бухгалтерів, завгоспів, секретарок.

Інформагенство "Українські Новини" повідомляло: «…старі політики довели - вони не здатні управляти державою", - сказав Кличко 24 квітня на з'їзді, який обрав його головою партії. Дивлячись на його харківських однопартійців, хіба можна заперечити? 

"Забойна"  назва партії має складне розшифрування: "Український Демократичний Альянс за Реформи Віталія Кличка".  Вітчизняні політтехнологи вже давно припинили пошуки нових ідей та програм, а зараз натужно гальмують і з вигадуванням гарних партійних назв. Чемпіон світу з боксу рушив торованою стежкою Яценюка і Тігіпка - прикупив собі партійку, обновив її назву та обернувся на політичного лідера. Відомо, що нова політична "сила"  В. Кличка за останній рік вже двічі змінювала назву та керівництво.

До кінця 2009 р. партія "Європейська столиця" мирно почивала під орудою київського бізнесмена-забудовника  Лева Парцхаладзе, без претензій на "європизацію" всієї країни. З листопада минулого року столична "штучка", усвідомивши свою загальнодержавну місію, перейменувалась на "Нову  країну". Замість бізнесмена партію очолив громадянин Роман Романюк.

Проте політична кар'єра останнього обірвалась в квітні 2010 р. Позачерговий з'їзд "Нової країни" прибрав для партії нову  "ударну"  назву і ще сильнішого лідера - Кличка-старшого.

Стрімке партійне буття  "УДАРу"  суттєво випереджає можливості  національної юстиції щодо його документального оформлення. На сайті Мінюсту абсолютна більшість "ударних" осередків ще й досі йменується "Новою країною", а подекуди  й  "ЄвропСтолицею". На Харківщині, за офіційними даними, всі нечисленні партійні організації тримаються ще попередньої назви.

 

 

comments powered by HyperComments