"Олексіївська" буде 29-ю станцією Харківського метрополітену

Ліна Кажан  |  Середа, 22 грудня 2010, 22:08
Комунальне метро влада любить більше, ніж трамваї та тролейбуси. Будівництво нових станцій обіцяють продовжити
"Олексіївська" буде 29-ю станцією Харківського метрополітену

21 грудня в Харкові нарешті відкрито станцію метро «Олексіївська». Декілька разів будівництво призупиняли. Під час підготовки до Євро -2012 міська влада вирішила якомога скоріше завершити проект. Було виділено додаткові кошти. За даними РБК-Українf, повна вартість робіт дорівнює 431 млн. рн. Станція розташована на перетині проспекту Л.Свободи та вулиці Ахсарова. Конструкція станції виконана з монолітного залізобетону. Для облицювання підлоги та стін станції використані граніти з українських родовищ? lля облицювання колон на станції  - грецький білий мармур.
Урочисту церемонію відкриття станції було розпочато грою оркестру Харківської філармонії під керівництвом  диригента Юрія Янко. Пролунали Державний гімн України та Концертний марш Ісака Дунаєвського. Так музики зустрічали перший потяг, що привіз на станцію vip-пасажирів. Це були віце-прем’єр-міністр та міністр інфраструктури України Борис Колесников, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та керівництво харківського метрополітену.
Офіційно відкривши станцію, представники влади взяли участь в урочистому мітингу прямо на платформі.
Борис Колесников ознайомився зі схемою діючих та перспективних станцій Харківського метрополітену, оглянув план-схему міста й технічні характеристики нової станції. Також він зробив запис у Книзі почесних гостей Харківського метрополітену. Михайло Добкін зауважив, що за умови стабільного фінансування у Харкові можна кожні два роки вводити в експлуатацію нові станції метро.
 

comments powered by HyperComments