Підготовка харківського метро до Нового року

Ліна Кажан  |  Субота, 25 грудня 2010, 13:48
Мільйони гривень кожного дня на дорозі не валяються. Кому заробляє гроші комунальне підприємство «Харківський метрополітен»?
Підготовка харківського метро до Нового року

Деякий час тому в Харківському метро проводили анкетування. Метрополітен намагався з`ясувати, як покращити обслуговування харків`ян. Звісно, багатьох питань, які турбують кожного, порушено не було.
Тепер у Харкові 29 станцій метро. Загальна довжина ліній становить 38,1 км. Є 3 лінії: Холодногірсько-Заводська, Олексіївська та Салтівська. Загальна довжина Олексіївської лінії метрополітену – 11,17 км.
Метрополітен перевозить у середньому 730 тис. пасажирів на день. Зараз вартість одного жетону – 1,5 грн. Отже сума, яку сплачують харків`яни за проїзд у метро щодоби, приблизно дорівнює 2,19 млн. грн. Проектами прогнозується збільшити пасажиропотік у метро на 45 тис. пасажирів на добу. Цього тижня міська влада отримала 16 мільйонів гривень на рахунки метрополітену для фінансування будівництва 30-й станції «Проспект Перемоги».
У бік аеропорту будувати метро поки що ніхто нібито не збирається, хоча до Євро-2012 залишилося дуже мало часу. До Нового року народу пообіцяли черговий подарунок – ціни на проїзд мають підвищитися, грошей на додаткові вагони немає, оптимізація руху поїздів – набити потяги людьми, як оселедцями в діжках. Прибирання станцій, взагалі, залишає бажати кращого.
Усі охочі можуть подивитися на вікна у вагонах метро. Чи мили їх колись? З верху до низу на склі брудні потічки або якісь наліпки. Підлога у вагонах брудна та смердюча, а сидіння під корою бруду швидко втратили свій колір. Часто у метро відчувається неприємний запах. Як Ви вважаєте, харків`яни, що залишиться у Вас на вологій салфетці, якщо провести нею по поручнях у вагонах поїздів метро, перилах біля сходів або на ескалаторі? Спробуйте, адже Ви кожного дня тримаєтеся за них.
Крім того, у вагонах метро постійно вештаються якісь підозрілі безхатьки. Вони видурюють у пасажирів гроші, розказуючи їм жалісні байки. Є ще неохайні тіточки та дядьки, які пропонують купити в них старі журнали різний непотріб та лейкопластирі, що повинні продаватися тільки в аптеках. Відомо, що пластир наліплюють на свіжу відкриту рану. Це, можна сказати, засіб особистої гігієни. Будь-яка інфекція може потрапити до організму людини, якщо лейкопластири зберігають у неналежних умовах. До речі, хто бачив у тіток з метро санітарні книжки?
Кажуть, що метро неприбуткове. Мабуть, вже наступного року буде відомо, хто особисто вирішив його приватизувати. Адже, 2,19 млн. грн. кожного дня та значно більше після подорожчання на дорозі не валяються.
 

comments powered by HyperComments