Конференція "Зеленого Фронту": перші результати

Костянтин Чареніка  |  Вівторок, 11 січня 2011, 13:11
"Зелений Фронт" переобрав колективне керівництво, змінив Статут, ухвалив нові програми
Конференція "Зеленого Фронту": перші результати

9 січня в офісі громадського об'єднання "Поступ" відбулась звітно-виборна конференція "Зеленого Фронту". За усталеною в організації традицією збори мали надто насичений порядок денний і тривали майже повний робочий день. Не всі прихильники  ЗФ  зберегли інтерес до діяльності організації з часу попередньої конференції в серпні 2010 р. У другій конференції взяли участь 63 особи проти близько сотні учасників влітку.

Кожне питання порядку денного спричиняло доволі гарячі дискусії з іноді діаметрально протилежними пропозиціями. Не всі активісти згодні були з правомочністю конференції, проте більшість визнала її цілком легитимною. Попри безперервну критику діяльності Координаційної Ради (КР) попереднього обрання її роботу визнали задовільною. Новий склад КР майже вдвічі менший кількісно - 22 члени проти 40  та частково оновлений персонально. Абсолютна більшість членів КР переобрана вдруге, вони вже мають певний досвід взаємодії, тому не виключено, що діяльність ради буде більш продуктивною. Кілька визнаних активістів ЗФ - Дмитро Пилипець, Ольга Климовська, Ігор Соломадін відмовились від участі в керівництві організації. До Координаційної ради, як і раніше, увійшли громадські активісти з абсолютно різною ідейно-політичною орієнтацією - від правих лібералів до прогресивних соціалістів.

Контрольно-ревізійна комісія, яка періодично намагається виконувати роль внутрішньої поліції, прокуратури та суду одночасно, переобрана теж майже в попередньому складі з 7 осіб. Непомірні повноваження та активність КРК вже завдавали Фронту чимало прикростей. Схоже, що цього разу жодних серйозних нормотворчих та кадрових змін зробити не насмілились.

Конференція також ухвалила кілька програмних документів: "Майбутнє Зеленого Фронту", "Програмні принципи Зеленого Фронту", Концепція екологічного напрямку діяльності ЗФ.

"Зелений Фронт" попри власний позапартійний статус ніколи не приховує зацікавленості в громадсько-політичній діяльності. На січневій конференції політичним проблемам приділили чимало уваги. Юрій Кальченко та інші оратори наголошували на необхідності єднання в загальноукраїнському протестному русі. Лунали також заклики до солідарності з жертвами політичних репресій в Білорусі.

Певні організаційні завдання ЗФ вже виконав, на черзі, треба розуміти, процедура повноцінної реєстрації. Сьогодні "Зелений фронт"  чи не єдина на Харківщині організація, що об'єднує досвідчених громадських активістів дуже відмінних поглядів, але готових до спільної діяльності.

Як починався рух  "Зеленого Фронту"  дивись тут.

comments powered by HyperComments