Харківська міліція очікує нових скорочень і призначень

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 14 січня 2011, 12:54
Найближчим часом планують звільнити близько 1500 працівників міліції. Але виходячи з того, що навантаження на правоохоронців ніяк не зменшиться, а навпаки збільшиться, у Харкові буде створено муніципальну міліцію, яка займатиметься не лише охороною громадського порядку, а працюватиме нарівні з державними підрозділами і матиме ті ж самі повноваження.
Харківська міліція очікує нових скорочень і призначень

Про це та інше сьогодні на прес-конференції заявив начальник управління кадрового забезпечення ГУМВС України в Харківській області Андрій Стародубцев.

За словами пана Андрія, за період 2010 року було звільнено 1086 працівників і лише 62 з них за неякісне виконання службових обов’язків. Крім чиновників, під скорочення потрапило 442 рядових правоохоронців. Водночас, до структур міліції прийнято 691 нових працівників. 2011 рік розпочався зі звільнення 300 працівників міліції.

Андрій Стародубцев наголосив на тому, що нові працівники потребують адаптації, що триває від 3 до 5 років. Крім того, результати перевірок є свідченням того, що саме недосвідчені міліціянти з невеликим стажем роботи значно частіше порушують закон, ніж ті, що мають більшу вислугу.

Серед тих порушень, які зчинювали працівники міліції, Андрій Стародубцев назвав такі: розкрадання державного майна, пияцтво та корупція.

Але незважаючи на все це, за показниками іміджу Харківська міліція вийшла на 4 місце по Україні (у 2009 році було 25 місце). Перше місце отримала Луганська міліція, друге – Житомирська, третє – підрозділи Південної Залізниці.

У 2010 році було здійснено 375 перевірок, а після виявлених порушень 140 працівників було притягнуто до відповідальності.

За словами Андрія Стародубцева, проти працівників міліції за період 2010 року  було порушено 43 кримінальні справи, 75 кримінальних справ знято з обліку, 14 правоохоронців засуджено. Водночас 9 правоохоронців під час виконання службових обов’язків отримали поранення і 1 з них помер.

За попередньою інформацією, харківські міліціянти все ж таки не будуть поповнювати армію безробітних, оскільки міська влада планує створити муніципальну міліцію, яка фінансуватиметься з міського, а не державного бюджету. Нині проект знаходиться у розгляді і конкретні цифри про те, скільки людей буде взято на службу до міліції, поки що не оголошують.    

comments powered by HyperComments