Письменник і політик Володимир Шовкошитний побажав харків’янам якомога скоріше стати українськими націоналістами

Жанна Титаренко  |  Четвер, 20 січня 2011, 20:33
Саме сьогодні Володимир Шовкошитний відвідав Харків. Найбільше письменника непокоїть той факт, що українська державність знову опинилася під загрозою. Пан Володимир також з усіх сил намагався пояснити мешканцям східних теренів України, чим відрізняється націоналізм від нацизму.
Письменник і політик Володимир  Шовкошитний побажав харків’янам якомога скоріше стати українськими націоналістами

Володимир Шовкошитний є народним депутатом України першого скликання, філософом, політиком, громадським діячем, письменником.

За словами пана Володимира, він буде займатися політикою доти, доки Україна не стане повністю незалежною. «Нині Українська державність є під загрозою і тому я мушу товктись у цій політиці» - сказав письменник.

Володимир Шовкошитний також прочитав кілька своїх віршів і розповів про те, як звільнили з роботи редактора газети, який їх надрукував, як їх читали люди і що з цього всього маємо сьогодні.

Так, прочитавши вірші Володимира Шовкошитного, Іван Варченко зрозумів ідею українського націоналізму і пішов захищати Українську державність. Зараз він очолює Харківський обласну організацію партії "Реформи і Порядок".

 На інших поетична діяльність Володимира Шовкошитного теж справляла неабиякі враження. Нині, книжки письменника мають популярність не лише серед україномовних, а й російськомовних читачів.

Фундаментом державності пан Володимир вважає мову, культурні цінності і віру, а найкращою організацією суспільного життя – державу.

Виходячи з того, що мешканці Харкова у більшості випадків плутають поняття націоналізму й нацизму, Володимир Шовкошитний намагався пояснити, у чому полягає їх суттєва відмінність.

Так, за словами пана Володимира, націоналізм – це любов до рідного народу, мови та інших цінностей, а нацизм – це бачення однієї нації вище за інші. Письменник, будучи противником нацизму, наголосив на тому, що всі нації є рівними, і чим більше народів зможуть самореалізуватися, тим краще, і не лише для них, а для всієї планети.

Водночас письменник розуміє, що мешканцям Харкова в умовах проросійської пропаганди розбиратися з національними питаннями складно, і тому не засуджує їх, а лише прагне пояснити їм істину і бажає щоб Бог повірив у нас і ми стали справжніми українськими націоналістами.

comments powered by HyperComments