Харківська обласна митна служба оприлюднила підсумки роботи за 2010 рік

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 25 січня 2011, 19:33
Харківська обласна митна служба у 2010 році до Державного бюджету перерахувала 3 млрд. 82 млн. грн. Оперативними підрозділами митниці виявлено та задокументовано 1110 протоколів про порушення митних правил на загальну суму 39 млн. 608 тис. грн.
Харківська обласна митна служба оприлюднила підсумки роботи за 2010 рік

Про це та інше сьогодні на прес-конференції повідомив перший заступник голови Харківської обласної митної служби Олександр Мирза.

За словами пана Олександра, основними предметами контрабанди у 2010 були наркотики (вилучено більше 9 кілограмів), зброя, боєприпаси та історико-культурні цінності. Зокрема, працівники митної служби зупинили вивіз за межі України старовинних монет Кримського Ханства.

Також варто зазначити, що Харківські кінологи показали найвищий рівень кваліфікації та посіли перше місце в Україні серед своїх колег.   

Щодо державного фінансування Харківської обласної митної служби, то за словами Олександра Мирзи, з 2008 року і донині держава жодного разу не виділяла кошти на підтримку їх повноцінної діяльності.

Крім того, мобільна система «Рапіскан», за допомогою якої перевіряють великі вантажі була передана до Одеси. Таке рішення пояснюють тим, що портовій митній службі таке технічне оснащення потрібніше ніж Харківській.

comments powered by HyperComments