У Харкові стартує комплексний проект «Захисти своє право»

Жанна Титаренко  |  Вівторок, 25 січня 2011, 22:35
Даний проект спрямований на захист прав громадян в адміністративному судочинстві. Соціально незахищені групи населення можуть розраховувати на безкоштовні юридичні консультації та іншу правову допомогу.
У Харкові стартує комплексний проект «Захисти своє право»

Про це  сьогодні на прес-конференції розповів голова правління Харківського обласного відділення Комітету Виборців України Михайло Камчатний.

За словами пана Михайла, ідея створення такого проекту зародилася ще в 2005 році, коли держава припинила фінансувати громадські приймальні, де надавалась необхідна інформація щодо оформлення заяв, скарг тощо.

Проект «Захисти своє право» спрямований на формування громадської активності у справі адміністративного судочинства. Паралельно з цим  кваліфіковані юристи проводять навчання для депутатів районних і обласних рад.

За допомогою цього проекту вже кілька десятків людей отримали юридичну допомогу. Здебільшого, справи стосувались соціальних виплат.

Харківське обласне відділення Комітету Виборців України в рамках проекту «Захисти своє право» планує надавати правову допомогу у випадку судових позовів, пов’язаних з новим законом «Про доступ до публічної інформації».

Михайло Камчатний також наголосив на тому, що постійне внесення змін до процесуального законодавства щодо визначення підсудності справ значно ускладнює механізм захисту, а в окремих випадках це призводить до порушення прав громадянина.

comments powered by HyperComments